Sport és napi rutin
— A lelki egyensúly alappillérei —
cikksorozat 4. rész

Életem részévé vált a tudatos életvezetés, amelynek elengedhetetlen alapköve a napi szintű, rendszeres mozgás. Tudnotok kell, hogy nagyon mélyről indultam e téren. Egészen pontosan háromszáz métert tudtam gyalogolni, azt is csak a kocsiig. Eldöntöttük, hogy változtatok ezen, és az apró lépések taktikáját választottuk.

 

 

Szinte szó szerint, ugyanis belevágtunk a reggeli és az esti sétákba. Először csak a sarki boltig tudtunk együtt eljutni. Aztán később fokozatosan növeltük a távot és örömmel osztom meg Veletek, hogy közel fél év után egy tíz kilométeres erdei túrát is tejesíteni tudtam. Nagyon kellemes érzéssel tölt el, hogy ma már minden nap egy órát sétálunk, ami három-öt kilométeres gyaloglást jelent.

Nekünk nagyon bevált a séták során, hogy vásároltunk egy okosórát, ami kellőképpen motivál. Ráadásul még a pulzusomat is nyomon követhetem vele. Az alapvető lépésszámlálás már bármelyik okostelefonnal lehetséges a mai világban. A motiválásban sokat segíthet egy személyi edző is, bár nekem egy jóbarát is megteszi, ha kellőképpen noszogat majd az edzőteremben.

Számunkra egyébként felemelő érzés harmóniában a természettel létezni. Megragadunk minden alkalmat, amikor családdal, barátokkal kirándulni mehetünk. A napfény csodálatos ereje sok nehéz napon segített már át minket és mosolyt varázsolt az arcunkra. Egyensúlyban létezünk, és élvezzük a mozgás és a természet gyógyító erejét.

© 2019-2020 Oravetz Dániel — Kulcsár Teodóra