A könyv megjelenésének támogatója a Janssen-Cilag Kft.

Nem vagyok bolond, csak szkizofrén

Kulcsár Teodóra és Oravetz Dániel, a Mentőöv című önsegítő kézikönyv Antistigma-díjas szerzőpárosának igaz története

3,990 Ft

Legújabb könyvünkben saját történetünkön keresztül mutatjuk be a betegséget és a megküzdési stratégiákat, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy túléljük a szkizofrénia mindennapi kihívásait.

Bízunk benne, hogy regényünk sokaknak ad bepillantást a mentális betegségek világába. Az igaz történetből fény derül többek között arra is, hogy a mentális problémákkal élők ugyanúgy tele vannak álmokkal, vágyakkal, célokkal, mint egészséges társaik, és ők is lehetnek hasznos és elfogadott tagjai társadalmunknak.

“A történet egy tehetséges fiú és egy érzékeny lány története. Izgalmas, mint egy krimi, megható, mint egy romantikus film, s át meg átszövi a humor. A nagy kaland a szkizofréniával való találkozás és küzdelem. Nem csak azok számára érdekes azonban, akiknek az életében közvetlenül vagy közvetve megjelent már a szkizofrénia. Mindnyájunknak fel kell tennünk a kérdést: kik vagyunk mi, vajon mennyire szilárdan állunk a lábunkon, vajon mit jelentenek a meggyőződéseink, a hangulataink. És ha ez nem lenne elég, a könyv megmutatja azt is, mit jelent a szerelem, mit jelent valaki mellett állni igazán, jóban-rosszban. 

Csodálatos szerelmi regényt vesz kezébe az olvasó, amelyen egyszerre sírunk és nevetünk, s közben Dóri és Dani barátaivá válunk, mert nem lehet őket nem szeretni.”

Babarczy Eszter – író, A mérgezett nő (Jelenkor) című kötet szerzője

A szerzők korábbi önsegítő kézikönyve, a “Mentőöv” ezen a linken érhető el:
https://orioldbooks.com/termek/mentoov-onsegito-kezikonyv/

A könyv megjelenésének támogatója a Janssen-Cilag Kft.